Kokk

Matlaging kan være en frustrerende opplevelse for en fargeblind person. Å se når kjøttet er ferdig kokt eller stekt kan være vanskelig for en rød/grønn fargeblind person. Det å  skille mellom modne tomater og ulagret grønne kan også være vanskelig, i likhet med andre frukter som har de samme fargenyansene.

Les også: Rød/grønn fargeblindhet

Om du er fargeblind kan det være lurt å spørre andre personer for å være helt sikker, hvis du skulle være i tvil om noe. Det beste er å være åpen og dine kolleger dine vil ta deg godt i mot, istedenfor å forsvare deg selv når du skulle møte motgang. Du skal aldri stoppe med noe du liker bare på grunn av at du har litt forskjellige fargenyanser. Når det gjelder tilberedelse av kjøtt kan du kjøpe gadgets som biff-tester, men dessverre er nok det viktigste instrumentet du har øynene.

Om du ikke er fargeblind, men er i en situasjon der en fargeblind person skal lage mat, kan du hjelpe indirekte ved prøve å lette frustrasjon til kokken ved å tilby informasjon om hvor godt stekt kjøttet er, og kanskje hente rett tomater osv fra kjøleskapet for dem. Dette kan gjøre en verden av forskjell for den indre frustrasjon som fargeblinde mennesker kan føle i disse situasjonene. Husk det finnes flere forskjellige typer av fargeblindhet og denne informasjon gjelder selvsagt ikke alle typene.

Facebooktwittergoogle_plusreddit

Legg igjen en kommentar