Korreksjon med linser

Det er for tiden en del selskaper som utvikler produkter for å hjelpe fargeblinde mennesker i å redusere virkningene av deres tilstand, som ColorMax, ColorView, ChromaGen, og ColorLite. Alle disse selskaper jobber med å bruke fargede kontaktlinser for å endre lyset som kommer inn i øyet.

Måten dette fungerer er ganske enkel. Man bruker en linse i ett eller begge øynene, som kan være kontaktlinser eller vanlige briller. Fordi det ene øyet mottar et annet fargespektrum og kvalitet av lys, kan hjernen bruke forskjellen i de tilbakemeldingene som mottas fra hvert øye til å identifisere informasjon om fargene som er tilstede enn det som ville vært normalt. Du kan også bruke fargede linser for begge øynene, men de må være av forskjellige skygger og forskjellige farger for å opprettholde forskjell på hva hvert øye ser.

Selskapet ChromaGen rapporterer at over 97% av pasientene i studien rapporterte signifikant bedring i fargesyn. Men det må bemerkes at i utgangspunktet var de fleste pasienter er usikker på om de var fornøyde med endringene som linsene skapte.

Produsentene av disse produktene vil generelt love følgende forbedringer:

  • Forbedre generell fargeoppfattelse
  • Gjør fargene lysere og klarere
  • La fargenyanser som tidligere var usett, å bli observert
  • Forbedre evnen til å si fargenavnet korrekt

Til syvende og sist er alle selskaper som tilbyr korrigerende linser for fargeblindhet har som mål å forbedre fargeoppfattelsen i den virkelige verden, men en del kritikere mener er de linsene kun gir en dramatisk økning når du tar testen Ishihiara. Denne kritiske analysen er noe drevet av det faktum at disse fargeblindvennelige kontaktlinsene synes ikke å gi noen fordel for brukere som gjennomfører andre fargeblindhetstester.

Facebooktwittergoogle_plusreddit
2 kommentarer på “Korreksjon med linser
  1. Fargesvak sier:

    Hei.

    Hvordan får man tak i slike linser? Hadde vært et forsøk å prøvd det ut.

Legg igjen en kommentar